Welkom bij
Avista OIL

AVISTA OIL

Marktleider in België

AVISTA OIL is niet alleen gespecialiseerd in de inzameling en verwerking van minerale olieafval. Met een uitgebreid wagenpark bieden wij u een hoogwaardige en snelle service rond het thema gebruikte olie. 

Het bedrijf werd in 1982 opgericht onder de naam Recup-Oil. Door onze voortdurende expansie binnen België zijn we uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste inzamelaar van gebruikte olie in het land. In 2006 verwierf AVISTA OIL AG de aandelen van Recup-Oil en sindsdien heeft het bedrijf verdere marktaandelen kunnen verwerven. De verbinding met de AVISTA OIL Group ging gepaard met een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de collectie en de garantie van een duurzame behandeling van gebruikte oliën. In 2017 werd het bedrijf omgedoopt tot AVISTA OIL NV.

Onze afvalverwerkingstechnieken en inzamelvoertuigen voldoen aan de hoogste milieu- en technische normen. Wij bieden ook andere diensten aan, met name op het gebied van de verwijdering van gevaarlijk afval: Naast gebruikte oliën, emulsies, olie-watermengsels, luchtfilters, met olie verontreinigde bedrijfsvloeistoffen, beschikken wij ook over remvloeistof, koelvloeistof en batterijen.

Wij staan ook aan uw zijde met op maat gemaakte probleemoplossingen. Wij adviseren u bij alle vragen over afval. Wij ontwikkelen geïntegreerde individuele afvalverwijderingsconcepten voor de autohandel, tankstations en commerciële ondernemingen.

Wij garanderen onze klanten de naleving van alle wettelijke voorschriften en verantwoordelijkheid voor het milieu en laten de gebruikte oliën in de eigen raffinaderij van AVISTA OIL Germany verwerken tot hoogwaardige basisoliën.